miercuri, 15 aprilie 2009

Resemnarea-arma invinsului

De cand ma stiu am fost un baiat activ.In scoala generala,liceu,facultate si acum.de mic am pornit cu spirit de initiativa,iar acum pot zice ca e cea ce ma caracterizeaza.Niciodata nu am renuntat sa-mi ating scopul,dar niciodata.Cu cat am inaintat in varsta incepeam sa am dorinte,vise,sperante mai mari.Tindeam catre teluri mai puternice,iar de fiecare data le atingeam.
Ajungand la varsta de baiat major (acu 5) am inceput sa umblu cu niste baieti.Baieti care au ,si mai ales aveau ganduri mari.
Impinsi de constiinta asta nationala,am incercat sa schimbam ceva.Macar pe plan local.Si nu sa schimbam clasa politica ci sa schimbam omul.Sa incercam sa implementam o noua gandire mai nationala tinerilor in special.Am reusit la cativa,restul pa si la revedere.Am avut o perioada de apogeu,in care reusisem cateva lucruri marunte.Dar asa cum fac unii in lumea asta,politica pasilor marunti catre distrugere asa am incercat si noi,politica pasilor marunti catre educarea tinerilor.Poate parea absurd si de neimaginat ce ne-am ales noi,ca doar nu suntem Hristosi.Dar am ales.
Cum se stie,apogeu e urmat de un regres.Si nu m-ar fi lovit atat de puternic daca nu vedeam ca oameni de-ai mei s-au schimbat.Au luat-o pe alte cai,fara sa-si dea seama.Spunand ca asa este bine,cand de fapt au distrus totul.Au gestionat situatia ca niste bosorogi.Adica ca nebunii.
Lucrurile astea te afecteaza si nu mai ai chef de activitate.Mai ales cand vezi ca te scalzi in prostia populatiei.Poporul asta nu mai merita nimic.Nu are nici o dorinta de a se apara.Suntem o victima a internetului.Actiunile astea sociale s-au mutat pe paginile de internet si nu in strada.Nu doresc revolutie,doresc o trezire a tinerilor.Dar asta poate fi o dorinta ce se poate indeplini doar daca se realizeaza si unirea cu Basarabia.Adica niciodata...
Suntem in toiul unei mari probleme.Aceia din Chisinau.Tineri care si-au strigat frustrarea si nemultumirea fata de regimul imbecil a lui Voronin,bazat pe falsuri,diversiuni si minciuni au iesit in strada.Au facut un pic de agitatie si atat.Speriati de puterea sobolanilor rosii s-au retras.Si cum era de asteptat,au urmat represeiunile.Nu te pune cu sistemul.Mai ales cand esti singur,cand nu te sustine nimeni puternic din spate.Si acela puternic poate ar fi trebuit sa fie statul roman,dar nu e.Doar cateva declaratii cu iz de "atentie,suntem cu ochii pe tine,Voronin!" si atat.Nimic fapte.vorbe.Exact ce caracterizeaza acest popor,vorba.
Noi aruncam amenintari,iar oamenii lui Voronin ii fac acestuia dreptate.Culeg baieti de pe strada,ii baga in beciuri,inchisori si tortura.E un fel de concurs.Daca reusesti sa rezisti,poate vei fi eliberat.Daca nu,te vor inmormanta parintii.Pana acum 2 n-au reusit.Oficial.Pentru cei ce nu cunosc istoria comunista,nu pot sa le fac o asociere decat cu...ce ai vazut prin filme.Oameni nevinovati,bagati la rece si batuti pana...fiecare cu rezistenta lui.
Noi ce facem?Ca stat.UE ce fac?Marea uniune.Nu clintesc un deget.In schimb OSCE spune ca alegerile au fost corecte,fara a scoate vreun cuvant despre atrocitati.Citeam ca OSCE e curva Rusiei.S-ar parea ca nu mint aia.
Ce tine de ce am zis cu titlu? Sunt a naibii de resemnat.Atat de tare incat,spre marea mea rusine si dezamagire,aproape ca nu ma afecteaza evenimentele de acolo.Atat de tare...
Dar daca mi s-ar cere sa fac ceva,as face-o fara sa ezit.In ajutorul lor..

Niciun comentariu: