vineri, 17 octombrie 2008

Cocalari pe cocalari

Sunt un mare fan al celor de la cocalari.com.Desi initial banuiesc ca a pornit "campania" asta doar cu gandu de a sesiza ce fel de oameni se afla printre noi,mai de curand a devenit o afacere pentru dansul.Omul a stiut sa profite,nimic de zis pana aici.
Am urmarit zi de zi fiecare articol,dar nu citeam commenturile decat f.putin.Insa azi am vazut un articol care se intitula "Sa discutam putin-Chestia asta isi are rostul?".Iar chestia fiind aceasta
Mi-am zis sa citesc si eu commenturile,sa vad ce parere are lumea.Ma asteptam sa fie o atitudine pozitiva vis-a-vis de acel profil de hi5.Dar cand colo observ commenturi de la potentiali cocalari.Probabil s-au simtit ofensati ca exista in lumea lor,cea a hi5-ului si o persoana(si garantez ca nu e singura) care nu cauta altceva decat sa-si arate dragostea pentru ceva anume.Iar acea persoana iubeste credinta.Care mai de care se arunca in laude cum ca el ar fi ateu,el ar fi indiferent.As avea si eu curiozitatea sa am o discutie cu un ateu.Sa vad si eu ce argumente are,caci pana acum nici unul nu m-a convins.Au dat dovada doar de prostie,de nepasare.Sa-mi zica si el motivele lui si i le zic si eu pe ale mele.Motive pentru care sa fiu crestin.Si prima data o sa-i raspund asa cum a raspuns Dan Puric "Ortodoxismul,limba romana nu se discuta,nu se dezbat.Ele exista".Pe aceste lucruri s-a pus baza unui popor ce a rezistat mii de ani .Taranu roman cand era cotropit de zeci de alte popoare lupta cu sabia in mana si cu credinta in gand.Iar de bine de rau a si invins.Drept dovada ca avem o tara mare.
Acest post cu commenturile aferente nu fac decat sa transpuna perfect societatea in care ne aflam.Daca te arati lumii cu diferite lucruri cat mai simandicoase si nu neaparat in sensul bun esti vazut bine.Dar daca te arati cu credinta intr-o societatea indobitacita esti luat in deradere.Oare stie vreo unu din acei destepti cine au fost defapt Parintele Cleopa,Parintele Arsenie,Parintele Staniloae,Parintele Iustin Parvu,Parintele Calciu.Ca ei au luptat impotriva unui sistem rosu,acelasi sistem care a inchis judecata parintilor vostri ce au dat nastere unor mici monstri.Ca au facut-o nu in scopuri personale,ci s-au gandit la cei din juru lor.Stiau ca poporu roman ca natie nu se va putea afirma intr-un sistem condus de sobolani .Si-au jertfit libertatea in speranta ca noi,generatiile viitoare nu ne vom scalda in mizeria comunismului.Si cu ce folos au facut-o?
In acel profil de hi5 nu se afla doar credinta persoanei respective.Acel profil de hi5 spune multe,dar trebuie sa ai un pic mintea dezghetata pentru a-l intelege.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Acest utilizator nu mai este membru hi5. :(

Anonim spunea...

Ca bine zici!!!
Si este adevarat ca despre Ortodoxism si in general despre credinta, nu este bine sa vorbesti. Eu am incercat odata o discutie si m-am umplut de nervi. Parerile sunt impartte si oricum nu poti convinge pe cineva sa creada in ceea ce crezi tu :)
Si da, profilul ala nu mai exista.

Anonim spunea...

acum ceva zile in urma fiind intr-o manastire de prin Orhei la sfarsitul liturghiei parintele a spus urmatoarele : " ce crestini suntem noi care acceptam sa se faca bancuri pe baza credintei noastre?, dar si mai rau, sa le ascultam si sa chicotim si noi la ele, ce crestin este acesta care nu spune nimic in apararea credintei sale?" .. si sincer mare dreptate are acest parinte ... mi-o adus aminte de parintele Anfilohie de la Diaconesti ...

Anonim spunea...

Sincer, FELICITARI!
M-am cacat pe mine de ras cand am citit articolul asta. citez: "As avea si eu curiozitatea sa am o discutie cu un ateu.Sa vad si eu ce argumente are,caci pana acum nici unul nu m-a convins.Au dat dovada doar de prostie,de nepasare.Sa-mi zica si el motivele lui si i le zic si eu pe ale mele." ; dupa care: Motive pentru care sa fiu crestin.Si prima data o sa-i raspund asa cum a raspuns Dan Puric "Ortodoxismul,limba romana nu se discuta,nu se dezbat.Ele exista".

Pai cum pula mea vii tu la o dezbatere pe o tema zicand "asta nu se discuta, esti prost", bai Kacio.

"Pe aceste lucruri s-a pus baza unui popor ce a rezistat mii de ani .Taranu roman cand era cotropit de zeci de alte popoare lupta cu sabia in mana si cu credinta in gand.Iar de bine de rau a si invins.Drept dovada ca avem o tara mare."

Auzi tu, taranu' mergea la lupta cu credinta in gand si de bine de rau am si invins. Daca tot o tineai pe tema asta, spuneai de vitejia consatenilor, care au tinut piept turcilor atatea secole, nu de bine de rau :)

Oricum, daca ai chef de o discutie cu un ateu, pe tema religiei si a manipularilor in masa, te astept pe messenger ;)
Costi.

Anonim spunea...

ba cacio ba te credeam baiat destupat.pai cum ma baiatule sa te duci la o discutie inarmat doar cu "nu se discuta" pai bai nebunule din dunare...cum crezi ca a evoluat ma limba romana?cum crezi ca au aparut atatea religii(unele de care tu nu ai auzit) pentru ca au stat au discutat si au ajuns la concluzia ca asta nu e buna pentru ei...si vor altceva...trecand peste faptul ca toate au un singur numitor comun(ma rog nu e cazul sa intelegi tu asta)...si da-mi voie sa-ti pun si eu o intrebare daca tot te crezi mai catolic decat papa: ai citit ma in viata ta Biblia?de la o coperta la alta? si pentru informatia ta generala: credinta o ai in suflet,ca pentru tine te rogi sa ai tu liniste sufleteasca,nu te rogi sa dea bine si faci din asta o chestie de lauda,pentru ca atunci esti egal cu cei pe care ii blamezi ca se lauda ca sunt atei si pentru ca atunci tot ce ai facut e egal cu zero...esti un fel de gigi becali...si vorba aia sa faci ce zice popa nu ce face popa;)...
si prin afirmatia ta cu de bine de rau am invins...iti bati joc de cei care au luptat pentru bucata asta de pamant si de credinta lor... incerci sa te dai filozof dar nu esti decat unul dintre cei multi si fara rost

kacioFCD spunea...

nu vreau sa par filozof..ca sa parafrasez "eu sunt un simplu taran din moldova" care nu a fost crescut de familie intr-o atmosfera prea crestina,dar nici in mizerie.Am fost crescut ca majoritatea astora de varsta mea.Dar pot zice ca educatia mi-am format-o singur,iar la baza ei a stat si credinta.Corect,te rogi pentru tine si nu am zis nimic.Eu unu nu-l suport de exemplu pe Becali care aduce vorba de credinta in orice lucru.Nu suport blasfemia.Si nici n-o o duc mai departe in lume,dar sunt saturat peste cap de cei cum au ocazia anunta ca-s atei."Un accident grav s-a intamplat pe DN1,doldat cu 4 morti",iar la comentarii trebuie sa vezi chestii de genu "Unde a fost Dumnezeu aici?De asta sunt eu ateu". Da,da..Dumnezeu a dat libertate acestei lumi,se conduce cum crede.Daca raspunzi sau nu de faptele tale,poate vom afla,cine stie..Pana atunci eu raspund de credinta mea,voi de indoiala voastra.

Anonim spunea...

nu ai inteles absolut nimic din ce am scris eu...ai cam dat-o in bara in momentul in care m-ai trecut in categoria ateilor. vezi tu draga cacio,simplitatea asta pe care o invoci este cauza gandirii inguste pe care o ai. pentru ca daca ai incerca putin sa-ti depasesti aceasa conditie ai putea sa vezi unele lucrui:
1. progresul in lumea asta a venit in urma confruntarilor, a discutiilor argumentate nu a frazelor de genul...asta nu se discuta.
2.eu sunt credincios in felul meu,si imi manifest credinta in Dumnezeu asa cum cred eu mai bine...pentru ca vezi tu amice, de 2000 de ani, religia este cea mai puternica metoda de manipularea a maselor( galileo care a fost blamat de Biserica pentru ca sustinea ca pamantul se invarte in jurul soarelui, inchizitia spaniola si asa mai departe)
3. zici aici ca Dumnezeau ne-a dat dreptul la liberul arbitru...asa este...de aici unii cred altii nu cred in Dumnezeu.si sa-ti vand un pont...zici ca auzi diferite chestii la televizor(de la unii care nu mai au un Dumnezeu de ceva timp),amice tu nu realizezi ca oamenii au tendinta sa se intoarca la Dumnezeu atunci cand le merge greu,atunci ceri socoteala Divinitatii pentru cele intamplate...si acest conflict, cu toate spusele este o recunoastere a credintei amice, daca nu l-ai recunoase pe Dumnezeu nu i-ai cere socoteala. nu suporti blasfemia...vrei sa-mi spui ca niciodata n-ai luat numele Domnului in desert, cu sau fara voia ta?vrei sa-mi spui ca n-ai incalcat nici una dintre cele 10 porunci?
4.tu te certi pe aici cu niste persoane care sunt dupa cum bate vantul...daca e la moda sa te faci astronaut toti sunt astronauti...cu blogul asta esti oarecum un formator de opinie...dar nu poti sa faci nimic atunci cand ai perceptii gen...asta nu se discuta...esti foarte limitat in viziune si in gandire...diferenta dintre noi e ca eu gandesc o treaba din toate punctele de vedere...tu...din unul singur prost si fara rost...
pacat...aaaa inca nu mi-ai raspuns... ai citit macar o data in viata ta Biblia?
si considera astea niste ps-uri:
- nu doar regimul rosu a avut ceva cu preotii
-regimul rosu a incurajat preotii sa se spovedeasca pe la secu
-pune mana si mai citeste niste carti,mai documenteaza-te...si poate iti dai seama de cat de puerile sunt ideile tale...si cat de limitate in exprimare si viziune

Anonim spunea...

da ma,bine..n-am nici o dispozitie
Eu prost,voi destepti..
Nu poti sa zici ca ma retrag.Stii aia "intoarce si obrazu celalalt" :) sau cum era.