duminică, 11 ianuarie 2009

Raspuns pentru Asociatia Umanista Romana

ACESTA este un articol scris pe frontpress.Este vorba iarasi despre celebra "problema" a unora si anume,prezenta icoanelor in scolile romanesti.Nu dau un copy paste la tot articolul,ca e destul de mare.Eu voi scoate doar cateva fraze si le voi nota cu o cifra.Iar la sfarsit dau cate un raspuns pentru fiecare cifra.Asa..

(1) Asadar, Asociatia Umanista Romana (AUR) cere ferm noului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa puna in aplicare neintarziat decizia Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD) privind simbolurile religioase din scoli.
(2) "Prezenta simbolurilor religioase in scoli altereaza neutralitatea confesionala a institutiilor de invatamant public si reprezinta un prozelitism si o discriminare fata de elevii care provin din familii ce nu impartasesc convingerile religioase"
(3) reprezentantii Asociatiei Umaniste Romane spera ca, odata cu venirea Ecaterinei Andronescu la sefia Educatiei, simbolurile religioase din scoli vor fi aruncate la gunoi
(4) magistratii Instantei Supreme au decis ca prezenta icoanelor in scoli este legala
(5) In noiembrie 2006, la solicitarea profesorului buzoian Emil Moise, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca prezenta icoanelor si simbolurilor religioase in scolile de stat ar constitui o discriminare fata de persoanele atee, agnostice sau de alta religie
(6) Instanta suprema a dat atunci castig de cauza MEC si Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios, care au actionat in judecata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Si acum raspunsul meu pentru AUR (ce abreviere tiganeasca).Nu e unul ortodox,dar e pe masura nesimtirii lor.Initial vroiam sa fiu mai drastic ca m-am saturat de toti imbecilii astia.Si ma refer la asa zisele organizatii.Accept,AUR si alte prostii.Eu le-as inchide "portile" la toate.Se stie un lucru.Daca vrei sa faci bani stand degeaba,inscriete intr-o organizatie de genu,arunca 2 acuze in public si primesti bani din diferite sponsorizari.Toti sunt niste jigodii.Ca si maselele cariate,care dor..trebuiesc eliminate.Raspunsu meu pentru fiecare idee de mai sus este urmatoru:

(1) S
(2) U
(3) G
(4) E
(5) -
(6) O

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sustin demersul penibililor astia. Bag pula in ele de icoane, n-au ce sa caute in scoli. Asa cum au fost scoase tablourile cu Ceausescu, asa ra trebui scoase si icoanele din scoli. Nu exista nici macar un motiv logic pentru care ar putea exista in scoli si licee icoane pe pereti.
Costi.

Anonim spunea...

cu ce deranjează icoana din şcoli, când acestea au "patroni" spirituali - sfinţi creştini ortodoxi-catolici. "icoanele" cu ceaşcă erau obligatorii. icoanele creştine au fost aduse de elevi, profesori, părinţi ..
o mare diferenţă, nu ?
iar de nu crezi in creştinism, în ele ... de ce sa trecem peste aspectul estetic ... ştim cât de anoste-triste-cenuşii pot fi clasele de curs. o pată de culoare.
sfat : caută o fată şi lasă icoanele