miercuri, 20 august 2008

Marian Dragulescu

Fotbalul creeaza spectacol . Spectacolul e creat de fotbalisti . Fotbalistii castiga pentru spectacol zeci,mii si chiar milioane de euro . Ce fac cu banii ? Se sparg in figuri . Masini , tatuaje , femei , droguri , haine scumpe , case , iahturi , bijuterii , celulare . Datorita cui au banii astia ? Datorita suporterilor care asista la asa zisul spectacol . Ce e drept , depun si ei efort pentru asta , caci la urma urmei nu e asa usor sa fii fotbalist cum ar crede unii . Ce e trist in toate astea ? Ca ei nu merita banii astia . Majoritatea fotbalistilor sunt niste inculti , manelisti si infatuati . Niste mizerii care viseaza mai multi si mai multi bani . Si ce e cu mult mai trist in toata povestea asta este ca 40 de mii de euro unii ii castiga si intr-o saptamana . Altii de nivel mic ii pot castiga si in jumatate de an . Exact suma de care are nevoie Marian Dragulescu pentru a-si opera fetita . El , campion mondial si european si medaliat cu argint si bronz la olimpiada . Un sportiv in adevaratul sens al cuvantului . Adica un sportiv pentru a face rost de 40 000 euro a fost nevoit sa se imprumute cu gandul ca va castiga medalia de aur la olimpiada de la beijing si va avea banii necesari pentru a-i restitui .
Un sportiv care a adus Romaniei faima prin ceea ce face el . Pentru ca fiecare se pricepe cel mai bine la un lucru anume , iar el se descurca al naibii de bine la gimnastica . Si cu ce a fost rasplatit ? Cu bani , insa mult prea putini s-ar parea . Iar acum cand are nevoie de ajutor este tratat cu indiferenta si in cel mai bun caz cu mila . Toate ziarele faceau anunturi pentru a fi ajutat Mutu . Adica haideti sa ajutam un drogat pentru fapta sa de a fi consumat narcotice . Haideti sa ajutam drogatii oameni buni , iar oamenii ce au nevoie de ajutor sa-i tratatam cu indiferenta . Nu mi-ar fi mare mirarea sa vad prin ziare ca Dragulescu va fi ajutat de vreun fotbalist . Si chiar de unu jegos , care face gratare si lasa gunoaiele in natura . Asta legat de faptul ca ruigbistii Romaniei au strans gunoaiele din munti lasate de turistii nesimtiti . Si nu au facut asta pentru imagine si nici nu au cerut ajutor .
E drept sportul asta ? Nu este . Desi mare fan al fotbalului , am ajuns sa admir mai mult spectacolul de la gimnastica decat cel fotbalistic . Din simplu motiv ca la fotbal nu mai exista spectacol . Banu primeaza si asta ma scarbeste .
Daca se merita sa fii sportiv in zilele astea (inca odata ma repet,sportiv nu inseamna si fotbalist) nu stiu . O stiu doar cei ce practica sportu . Probabil ca se merita , mai ales atunci cand lumea te pune inaintea fotbalistilor , mai ales atunci cand pe munca ta ai castigat medalii . Caci unul din cele mai triste lucruri este sa regreti cea ce ai facut si faci .

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dupa ce a fost facuta publica povestea lui Marian Dragulescu, "distinsul" nostru premier C.P.Tariceanu a spus ca va deschide un fond pentru a-l ajuta pe...MARIN DRAGULESCU.
....mi-e sila...