vineri, 21 martie 2008

Prea multe posibilitati de titluri,ca sa aleg unul









Intr-un fotbal dominat de ura si murdarie,mai apar razlet si momente emotionante . Din pacate ,acest moment se cauzeaza unui eveniment tragic . Cel caruia i se aduce acest omagiu se numeste Gabriele Sandri .Acest tanar frumos ce iubea muzica si avea o viata intreaga in fata ,a fost impuscat mortal de politie pe autostrada , in timpul unui incident minor intre fanii laziali si juventini care s-au intalnit intamplator . Politia in loc sa traga focuri de avertismente in aer,au tras la semi-inaltime,impuscandu-l pe Gabriele Sandri ,direct in gat.



Ca efect la acest lucru , au izbugnit violente mai in toate orasele italiene,unde ultrasii au cerut socoteala politiei . Abuzurile suferite de-a lungul timpului au fost suportate de catre tifosii italieni , insa atunci cand se ajunge la omorarea unui camarad de al tau simti nevoia sa ceri socoteala celor vinovati indiferent de mijloacele folosite . Dar cu ce folos ? ca nu s-a luat nici pana acum o masura impotriva politistului ucigas sau poate nu am aflat eu,desi ma indoiesc .



V-am facut o scurta prezentare a evenimentelor ce au dus la cele vazute in filmulet.Capitanii celor 2 mari echipe din capitala Italiei , Totti(AS Roma) si Rocchi(Lazio) , aduc un omagiu lui Gabbo ,asa cum era numit de catre prietenii lui . Un lucru emotionant , mai ales ca Totti este intampinat cu aplauze de catre peluza laziala,acolo unde Sandri isi avea o a-2-a casa .Pe mine personal ma trec fiori cand vizionez filmuletul ,insa pe acei prieteni lasati in urma de catre Gabriele cred ca-i incearca doar durere si suferinta,atat pentru disparitia prietenului lor cat si pentru indiferenta justitiei italiene in privinta uciderii lui Sandri .



In traducere,mesajul afisat pe pista stadionului spune asa "lacrimile nu cunosc culoare ....ciao gabbo".Si intr-adevar,nu cunosc .



Ca o paranteza .Si in Romania au fost cazuri asemanatoare ,cand cativa stelisti au fost impuscati cu gloante de cauciuc pe Stefan cel Mare in timpul unui meci Dinamo - Steaua.Si au tras fara nici un suport legal , acei politisti nu erau in primejdie ci pur si simplu au tras la intamplare . Si ati ghicit , nici acei politisti nu au fost pedepsiti .



Inchei cu :


(mesaj al rapidistilor)

Un comentariu:

Anonim spunea...

emotionant....