duminică, 16 martie 2008

Despre Zaraza

O bucata de ciment , niste scaune urate si murdare , niste wc-uri total neigienice . Stadioane deplorabile ce apartin cluburilor din Romania . Stadioane murdare , o tara relativ murdara . Si zic asta pentru ca am vizitat aceasta tara in mare parte .Iar gunoaie din pacate,am tot vazut pe geamul autocarului ,masinii , trenului ...Si cum e lesne de inteles,daca o tara este murdara si oamenii ei sunt la fel ,ca doare acele gunoaie nu au ajuns singure acolo .
Avem o tara plina de frumuseti , cu multi oameni inteligenti , oameni de cultura , oameni recunoscuti pe plan international si la noi nebagati in seama . Dar acei multi reprezinta o minoritate,cam ciudata afirmatie,dar total adevarata .Cand suntem un popor de zeci de milioane de locuitori ,un popor balcanic impletit cu tendinte occidentale , nu se poate sa fim prea civilizati . De ce zic impletit ? La noi in multe zone ale tarii rasuna maneaua ,iar melodii bune ale unor trupe din occident se transforma la noi si in variante manelistice .
Tineretu Romaniei e trendy , e tru , e emo , e vai de capu lui cu alte cuvinte .Unu asculta manele pentru ca l-a vazut pe taica-su cum face gratar in fata blocului cu maieu pe burta si asculta manele la dacia lui de 20 milioane , manele ce zic in general cam asa "am bani ,am valoare" "ma iubesc femeile ,sunt smecher" . Pai cum naiba are ala bani cand casetofonu ce reda muzica provine dintr-o masina ce nu va obtine urmatoarea inspectie tehnica ? Si e condusa de un chelos burtos , urat mirositor si cu padure la subrat in toiu verii. Altu isi intinde paru si si-l mangaie tot timpu , isi face fel si fel de piercing-uri , se imbraca cu haine total hazardate , se dueleaza cu prietenii in gaurile de la blugi si bluze .Scopul ? sa fie baiatu trendy si sa aiba lipici la fete de acelasi gen . Si au frate , ca e plina Romania de ei . Unde naiba e tanaru simplu , normal ? Care sa-si aleaga o pereche de blugi dintr-o singura culoare , o bluza simpla si cu gust , sa umble iarna cu geaca groasa si nu cu un sacou in care ii ingheata si sfarcurile,doar doar de va fi trendy .
Un tanar normal isi da banii pe o calatorie , pe un cd-u cu muzica buna (muzica buna insemnand guns`n`roses,ca un exemplu) , isi mai cumpara o carte sau isi face abonament la biblioteca si nu isi schimba telefonu in fiecare luna ,ajungand intr-un final sa dea pe un telefon atat cat valoreaza dacia manelistului de mai devreme.
Poate ca stiti reclamele de la Zaraza . Va e dedicata multora . Prietenii mei in maaare parte nu sunt ca cei descrisi . Chiar daca unii au scapari , le mai iert , pe altii i-am eliminat .
3 romani au mancat 2 lebede in Viena . 1 roman a descoperit insulina . Romanii sau mai bine zis , acei tigani ce au mancat lebedele sunt rromanii moderni . Cel ce a descoperit insulina e romanul vechi . Asta e diferenta . Cei noi au un tel in viata ,acela de a fi admirati de cei din jur prin fapte total aiurea, cum ar fi imbracamintea , freza , stilul .Cel nou avea si el un tel in viata.Sa faca ceva cu ea...
Pentru romanii de stil vechi ,de la mine si de la Zaraza..numai respect !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Traiasca tanarul normal si original . Tanarul anti tru-ism , anti trend-uri si anti manele . Respect .