joi, 27 martie 2008

A nu se da uitarii


Oare vom mai fi ce am fost vreodata ? Am fi putut sa fim ,dar multumita acestui personaj sumbru din istoria Romaniei si anume , Iliescu , nu suntem . Am fi putut imediat dupa 1989 cand a avut loc asa zisa cadere a pactului Ribbentrop - Molotov , dar cum putea Ilici sa fie impotriva tarii mama (rusia) ?
E un ideal pentru care merita sa lupti cu orice mijloace si oricat trebuie . Nu conteaza cat de mult faci , important este ca faci . Intr-un final toate aceste lupte marunte care se dau pentru a lua cea ce ne apartine vor da roade .Cel putin asa sper in sinea mea.
Suntem datori istoriei sa nu uitam aceasta data de 27 martie , respectiv 9 aprilie . Ca in fapt , Unirea s-a facut pe 9 aprilie , atunci tot poporu roman era pe calendarul Gregorian . Si cel mai important este sa nu uitam lupta data de acei soldati pentru a elibera Basarabia si a o uni cu Romania . Observ insa ca unele ziare lasa uitarii , altele scriu "intr-un colt de site" , iar altele au subiectele pe prima pagina . As vrea ca politicienii sa-si faca campanie pe acest subiect ,dar nu o fac . Este o "crima" sa aduci aminte de aceasta parte a istoriei , este o "crima" sa pronunti Basarabia .
"A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominatiunii rusesti"(Eminescu)

Iar pentru mai multe detalii puteti sa apelati la cartile de istorie sau dupa caz,la google .


Niciun comentariu: