miercuri, 30 aprilie 2008

Dan Puric

Mai vezi si oameni inteligenti la televizor . Mai rar, ce-i drept,dar ii vezi . Am vazut la Realitatea TV la emisiunea lui Turcescu un om foarte inteligent si destul de rar la vedere . Numele lui , Dan Puric . Un actor pentru cei ce nu stiu . Se prea poate ca si meseria lui sa-l ajute , ca prea cucereste auditoriul cand el vorbeste . Cuvinte calzi , adevarate . Numai de asta ai parte cand il asculti .
Un om pe cat de inteligent , pe atat de usor de inteles . Cred ca oricine il poate intelege , iar cei ce nu sunt capabili a o face , inseamna ca nu au un pic de inteligenta in ei . Dar din pacate , f putin promovat la televiziune . Normal , scandalul se vinde cel mai bine . Spunea o persoana,nu mai tin minte cine , ca si in occident sunt oameni prosti , dar televiuziunea nu-i promoveaza ca la noi si aici facea referire la Becali (numai datorita limbii romane ii scriu numele cu "B" si nu cu "b").
M-am interesat un pic despre el si am aflat ca mai mult a aparut la televiziunile din Germania , Irlanda , Elvetia ,decat in Romania . Pacat , mare pacat .
Un om cu o asa spiritualitate , cu o asa modestie si inteligenta ar trebuie sa fie modelul romanului . De astfel de oameni avem nevoie pentru a mai avea o speranta de mai bine . Si nu sa-l avem in politica,ci sa-l avem printre noi , acest popor al nimanui . Sa fie un sfatuitor si un vorbitor de adevar .
Recomand celor cu un pic de cultura sa caute pe youtube "Dan Puric" . Si nu in ultimu rand , asta s-o faca cei ce nu se plictisesc sa auda cuvinte bine spuse

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dan Puric lanseaza “CINE SUNTEM” .

Memoria credinţei, ca reînviere identitară, evocată în convorbiri şi mărturisiri.

Cunoscutul actor si regizor Dan Puric lanseaza volumul “CINE SUNTEM”, sau despre taina identităţii personale şi comunitare trăită şi exprimată în şi prin persoana autorului.

Memoria drept cale a redescoperirii identităţii dialogice depline este pentru Dan Puric mărturisirea adevărului credinţei Învierii lui Hristos ca temei prim şi ultim al învierii ca neam.

“Cine suntem?” se va lansa pe 5 mai, la ora 19.00, intr-o conferinta de presa care va avea loc la Sala Rapsodia, strada Lipscani nr.53.

Titlul este dat de un capitol din carte al carui continut il reflecta pe cel al unei serii de conferinte cu acelasi nume sustinute la Bucuresti, Cluj, Oradea, Arad, Iasi si Constanta, conferinte care s-au bucurat de un real succes in randul publicului.

“Oricine isi iubeste tara si neamul, valorile lor identitare si perene, are, citind aceasta carte, ocazia unei intalniri simpatetice, mirabila si stimulativa pentru solidarizarea cu ele.” (prof. Univ. Dr. Gheorghe Ceausu)

“Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului – si aceea distorsionata – inseamna moartea lenta, dar sigura a identitatii” - spune Dan Puric în cartea sa.

Volumul este publicat sub egida , are 176 pagini si va fi disponibil in librarii cu un pret incepand de la 18 RON.