marți, 24 iunie 2008

Anotimpul cocalarilor

- a venit caldura mare , ma sufoc pe strada . Soarele ma bate , cocalarii imi obstructioneaza orizontu , lumea sta molesita in statiile de autobuz ,parca rugandu-se sa vina odata caşcarabeta .
- maxi taxi-urile merg cu usile deschise , iar primu lucru pe care-l vezi e un picior cu celulita ce apartine unei doamne pe la 60 de ani .
- ochelari de soare D&G , Versace , cocalari tunsi zero cu semn puma in parti . Sunt multi , merg in papuci de guma si in pielea goala . Nespalati , plini de par la subrat , urat construiti de mama natura si gata sa se lege de fete
- fete cochete , culori stridente . Verde , mov , portocaliu , articole total aiurea asortate , haine ieftine ,dar necusute in intregime . Posete la fel de ieftine , machiaj de 2 lei .
- sunt lovit de peste tot de manele . La geamurile blocurilor , din masini , din scutere si chiar bibiclete . E momentul cand cocalarii isi demonstreaza cultura muzicala si nu numai . La semafoare concert guta si vijelie in duet . Dar parca concureaza intre ei . Fete (cu tz) atat de urate le zaresti prin parbrizu masinilor .
- pe toate strazile vezi cocalarii ce merg cu scuterele . Bineinteles , cu tricou Armani si papuci la 10 lei . Acele scutere ce fac o galagie incredibila , pentru ca le umbla cocalarii la toba . Merg cate 2 pe scuter si fac ture de oras . Parca asteptandu-ma pe mine sa-i lovesc cu masina . Dar cum sunt prost si n-am dat de carnetu de soferi pana acum ...
- moldoveni prosti ( da , da..moldoveni prosti) . Barbari , gata sa-si arate smecheria . Recalcitranti de la atata caldura , plini de ei . Ii zaresti pe strazi , pe terenurile de fotbal , in autobuze , in baruri , la volanul masinilor , la concerte , la stranduri , mai putin la biblioteca . E momentul lor de glorie . Presimt ca vara asta ma voi bate mult . Zilele astea am incercat sa evit si am reusit .
- seara zaresti baietii de cartier . Stau la spart seminte si beau bere . Fiecare are un rol bine stabilit . Unul se uita sa vada daca vine politia ca sa-si ia berea in mana si sa fuga . Altul vegheaza zona lor si identifica un potential "cotei" de care sa se lege . Numai ca uneori aleg mult prea prost si ori isi iau bataie ori bat un mos la 70 de ani , dupa ce in prealabil i-au dat cu spray in ochi pentru a fi siguri de reusita . Ei isi zic baieti de cartier , eu le zic distrusi de viata.
- peste tot vezi gunoaie aruncate de cocalari . Caci este greu sa le tina pana la un cos de gunoi ,ca le transpire mana pe punga de chipsuri tocmai terminata sau pe ambalajul de inghetata .
- suntem in anotimpul in care telefonul mobil are alte intrebuintari . Este folosit pe post de mp3 player . Mergi cu el in mana cand iesi in oras , pui muzica si esti admirat . Sau batut , acum depinde . Se considera bogati sau mai stiu eu ce , deoarece au telefon cu mp3 player si o arata . Si din el se aude doar texte cu bani , femei si masini . Ei sunt miezu .
- pe faleza Dunarii vezi 2 categorii de oameni . Cei ce se plimba linistiti si cei ce injura , fac baie in Dunare echipati doar in chiloti luati la 1,5 lei - 3 bucati .
- e momentu cand vezi ultimele racnete in materie de masini . Nu stiu cum se cheama , dar sunt frumoase orice as zice .
- zaresti multi baieti tunsi cu 1 . Oare de ce toti cocalarii se tund vara zero sau cu 1 ? E mai ieftin cu 1 leu . Oare de asta ? Si nu ma refer ca toti tunsi scurt sunt cocalari . Intelegeti voi

E clar...A VENIT VARA !!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate...prostia se extinde din ce in ce mai repede din pacate(daca putem spune "prostie"). Citesc si ma incearca aceleasi sentimente...imi aduc amintede calatoriile mele cu autobuzul prin Sibiu. Adevarate "aventuri"!Sa-ti povestesc o intamplare recenta(nu e prima si sunt sigura ca nici ultima.
Caldura mare, ma grabesc sa ajung in statie, poate poate prind vreun autobuz...trebuie sa vina la fix (cel putin asa scrie pe tabela). Nici gand! Ma duc la magazin, imi iau o apa minerala, un bilet, mai trag cu ochiul in statie....nimic! Intr-un final se apropie 12-le. De la distanta se vede un mare steag ros'-albastu cum sta atarnat de usa soferului(un sofer gras,paros si la bustul gol). Trec cu vederea...urc,compostez biletul,ma asez.Imediat aud o voce "Ce faci papusa unde mergi?"(era unul, "frate" cu cei descrisi de tine mai sus:tricou D&G,"papuci la 10 lei",tuciuriu cu suvite blonde)... ma fac ca n-am auzit,ma ridic si ma indrept spre usa.Mi s-a incalzit si apa...astept sa cobor odata.Imediat....stupoare! soferul s-a gandit sa faca pe DJ-ul si a dat drumul la...muzica sa ii spunem.Deja nu mai suport.Vreau sa cobor.Imi intorc privirea... "tuciuriul" se uita la mine fredonand din ce in ce mai tare: "Eu am bani si am valoare/Nu ma dau pe orisicare". In sfarsit cobor si ma intreb... unde a disparut bunul simt?

Anonim spunea...

si aveam cu totul alta imagine despre Sibiu ... bunul simt... e ca o haina ... iar cum maestri descrisi de tine si Kacio ... au uitat sa mai spele acea haina ...
da ce fel put ... caci nici apa strandurilor nu reuseste sa ii mai curete ...