duminică, 8 iunie 2008

Fii ECO !!!

HAI SALUT !! Citeste daca ai chef
S-ar parea ca se naste un nou curent in lume . Mai bine zis ,se dezvolta un nou curent , ca de nascut s-a nascut de ceva zeci de ani incoace . Si nu e este neaparat rau , insa este prezentat prea intr-o lumina buna , pe cand el are foarte multe minusuri . Daca ai pus in CV o diploma de ecologist , deja ai mai multe sanse de angajare decat unul simplu , dinasta ce face parte din categoria "poluator" . Dar daca am ajuns sa zicem ca omu este cel mai mare poluator din lume este grav,desi ei sunt vreo 6 miliarde sau cati o fi ,ca din cauza chinezilor am pierdut numaru lor . Polueaza omul prin autovehicule,utilaje sau intreprinderi , insa nu el sta la baza poluarii ci aceasta dezvoltare a tehnologiei si a economiei ce a lasat in urma grija pentru mediul natural . Indiscutabil economia nu a crescut in aceleasi proportii ca si ecologia . Insa nici nu poti s-o stopezi , dar solutii sunt destule . Exploatarea naturii in scopul economiei a atins limite din ce in ce mai ridicate . S-a ajuns sa se priveasca economia ca un rezultat al exploatarii mediului inconjurator , a materiilor prime ce acesta le detine si asa mai departe .
Economia creste , populatia creste , consumul de carburanti fosili creste , iar productia industriala creste si la fel si deseurile . Toate aceste cresteri au dus si la cresterea pericolului care planeaza asupra planetei , unul dintre ele fiind deja cunoscutul "efect de sera" . Se incearca sa se controleze acest lucru , insa nu stiu daca asta nu e facuta de catre asa zisele organizatii ecologiste si nu de catre statele lumii . Organizatii ecologiste sunt cu duiumul cum se zice pe aici prin Moldova , insa actiuni ale statelor lumii nu prea se vad . Iar ce fac acesti copii nu prea au efect . Si pot da un exemplu de la mine din Galati . Se incearca curatirea malurilor Siretului de catre pet-urile aruncate de toti taranii ce stau cu maioul pe burta , cu portbagajul deschis la Dacia sau la BMW , asculta manele si-si arunca deseurile mintale si materiale pe unde apuca atunci cand fac gratar . Merita felicitati acesti baieti , insa ce facem cu toate materialele poluante ce se scurg in Siret din Combinatul Siderurgic Galati ? Cu tot cocsul , toata zgura sau mai stiu eu ce . Aia nu mai e treaba nimenui sau cum ? Oare care are efect poluant mai mare , un pet sau cocsu ? Eh..na , acest curent se dezvolta doar in sanul populatiei si nici aia majoritara si nu si in sanu marilor agenti economici si in acelasi timp marii poluanti .
Citesc ca se doreste chipurile o educare si responsabilizare pentru protectia mediului . Da,se doreste ,dar nu se vrea , daca se poate zice asa . Pentru ca asta costa . Costa sa creezi spatii speciale in care sa fie depozitate deseurile , costa sa realizezi transportul acestora , costa sa le reciclezi . Si pentru ce ar face asta marile intreprindere cand ei ti-ar scadea si salariu cu 1 leu pentru a mai castiga ei . Ma indoiesc ca a avut indianu asta imputit grija de mediu . Adica nu ma indoiesc,ci sunt sigur . Nu a ajuns el pe locul 3 sau in genul , in acel top al bogatilor , cu grija pentru mediu .
Normal cica poluatorul plateste . Da,bineinteles . Platesti tu asta ce-ti cumperi benzina o taxa ce-o face mai scumpa . Acest curent eco e promovat de oamenii mici , aia mari stau si rad . C-o sa-si faca ei in mijlocul desertului un oras numai a lor , cu de toate pentru traiul omenesc in stil burghez , iar noi o sa traim intr-o atmosfera dominata de dioxidul de carbon , ca tot ce e verde se taie , de monoxid de carbon , de plumb , bioxid de sulf . O sa ne facem noi griji pentru sanatatea noastra si a viitorilor . Caci da,acest pericol exista oricat de mult vor unii sa-l nege sau oricat de mult ai rade tu acum si zici "ia uite-l ma si pe nebunul asta , Al Gore de Romania" :) .
In sectiunea a treia din Legea mediului din 1996 privind protectia solului si a ecosistemelor terestre se arata ca : "protectia solului , a subsolului si a ecosistemelor terestre , prima masuri adecvate de gospodarire,conservare,organizare si amenajare a teritoriului este obligatorie pentru toti detinatorii ,indiferent cu ce titlu " . Stiti ce i-a zis indianul lui Attila Korodi (Ministrul Mediului acestor zile) cand a vazut asta ?
-Hai ma taci cu prostiile tale si ia si tu un Audi A4 . Sau poate vorbesc cu mai marii lumii si iti dau tinutu secuiesc . Pisate pe el de mediu si minister .
Ce urat mai arata marginile oraselor la noi in tara . Mai ma uit si eu la Turul Frantei , Italiei si nu vad asa ceva . Ti-e si scarba sa vezi marginea orasului Galati , cand vezi toate acele gunoaie aruncate , acel combinat imputit ce ofera o coloristica idioata orasului , acel lac "Catusa" in asemenea hal poluat incat degeaba stau oamenii cu undita aruncata in el . Ce pretentii poti sa ai cand vezi prin oras toti idiotii ce arunca hartii cand au cosul langa ei si arunca vorba "daca as sti ca nu vine nimeni sa faca curat , nu le-as arunca" . Si stii tu asta ce citesti despre cine vorbesc , asta daca ma cunosti pe mine si prietenii mei . Sau poate citeste chiar cel vizat .
Se fac o multime de gropi de gunoi in care se aseaza toate mizeriile direct pe sol ,de parca solul ar fi a nimanui . Nu se poate realiza o chestie care sa arda deseurile si sa produca energie electrica , ca din cate stiu eu este posibil acest lucru . Si deseurile ar putea avea o intrebuintare ,dar daca nu se vrea , nu se vrea . Se prefera sa se aduca gunoi , sa se faca munte de gunoi , sa se astupe cu pamant , apoi sa se puna iar gunoi , apoi iar pamant pana se ajunge ca toti alpinistii sa inceapa sa escaladeze gropile de gunoi si nu cele 12 varfuri . Si toate astea cu acordul organelor sanitare , organele de protectie a mediului , organele de gospodarire a apelor . Caci fara acordul lor nu poti s-o faci,chipurile .
Sa se construieasca statii de ardere a deseurilor langa marile orase . Se economisesc si cheltuielile cu transportul , se realizeaza arderea rapid , se folosesc spatii mici si se pastreaza poluarea mediului in limite admise , dar bineinteles ,astea costa si cum ziceam,n-are nici un rost sa se realizeze .
Salveaza planeta,mergi cu bicicleta la servici ca Tariceanu . Asta e solutia ,cred unii . Sau stinge si tu lumina 30 minute ca sa atragi atentia . Da da da dansuri la noi la discoteca
HAI PA!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu nu apare la Stiri
Dumnezeu nu omoara Delfini
Dumnezeu n-are Vis Nuclear
Dumnezeu nu topeste Ghetari

Dumnezeu n-a votat in Senat
Dumnezeu n-a luptat in Irak
Prea ocupati cu distrugerea lumii oamenii sunt
Pe Dumnezeu nu-l ia nimeni in seama aici pe Pamant

Dumnezeu ne-a lasat...
Ne-a lasat sa ne facem de cap

Pe Iisus l-au facut Superstar
Pe Dumnezeu l-au tiparit pe dolar
Religia e marketing de razboi
Oamenii-si fac cruce dar privesc in gol

Dumnezeu ne-a lasat...
Ne-a lasat sa ne facem de cap

Fara Credinta corabia Umana rataceste prin spatiu se apropie furtuna,
Se-ntuneca lumea
Totul se vinde se cumpara totul banii sunt calea adevarul si viata Isus nu mai vine....
Dumnezeu se mai uita o data spre lume nu e nimeni sa vada ca-ntinde o mana nu e nimeni s-auda ca soapta iubirii El ïnca ne-o spune?

Dumnezeu ne-a lasat...
Ne-a lasat sa ne facem de cap
..........................
Pentru o Romanie Verde

kacioFCD spunea...

da Mariane , insa are si armeanu soad un text :
We are the cause of a world that's gone wrong
Nature will survive us human dogs after all,
We are the cause of a world thats gone wrong,
Wouldn't it be great to heal the world
With only a song.