joi, 5 iunie 2008

Din adancuri se naste biruitor legionarul !

Infrant nu esti atunci cand sangeri,
si nici cand ochii-n lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri
sunt renuntarile la vis.
Radu Gyr

Nu renunt sa visez la ce visez zi de zi . Nu renunt deoarece nici macar insangerat nu sunt , nici inlacrimat . Sunt doar dezamagit . Cred ca unele vise nu mi se vor implini vreodata,dar macar voi sti ca nu am asteptat sa se intample de la sine . Poate ca nici macar nu am puterea necesara pentru a le implini , insa nu e un lucru de descurajat . Niciodata nu m-am descurajat si am avut sorti de izbanda intr-un final . Asta cand a depins de mine . Unele vise nu tin de mine ,decat intr-un foarte foarte mic procent . Lupte am pierdut , chiar si razboaie . Dar nimeni , niciodata nu va putea sa-mi smulga mandria fata de ce iubesc .

Nu dor nici luptele pirdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care sa lupte nu mai vor.

Radu Gyr

Multe lucruri mi-au fost rapite , furate sau distruse . Dar lucrurile pierdute de mine sunt minore fata de ce au pierdut cei ca Radu Gyr . Si pentru respectul ce-l port oamenilor ca Radu Gyr , nu voi renunta la lupta si nici la vis . Nu am de pierdut decat mandria de sine in cel mai rau caz . Asta daca nu voi fi capabil vreodata sa indeplinesc cea ce legionarii doreau . M-am umilit de multe ori , am pierdut multe lucruri , m-am enervat de atatea ori ,insa toate cu folos . Mi-am demonstrat mie si numai mie ca ceea ce simt chiar este real . Si cum circula o vorba "daca iti doresti ceva cu adevarat,ti se va indeplini"

Cat timp in piept inima-ti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus?
Ce-ti pasa-n praf o spada franta
cand te ridici c-un steag mai sus?
Radu Gyr
Poate ca este una dintre cele mai bune strofe . Ce-nseamna un brat rupt ,cand inima iti canta ? Ce conteaza alte lucruri cand inima si privirea ti se lumineaza atunci cand iti imaginezi ca visul , visele ti s-au indeplinit ? Ce inseamna o palma primita atunci cand urmeaza o mica victorie ? Cei ca mine trec peste suparari si lovituri , se ridica si pornesc mai departe ,asa cum o face un adevarat roman , cu fruntea sus si nu cu capul plecat . Oricat de greu este , cu atat de grea este si dorinta noastra de a reusi .

La ce visez eu ? Daca chiar va intereseaza , va las o lista :
1. La renasterea Romaniei si a romanului .
2. Visez ca Prutul sa fie doar o apa curgatoare ce traverseaza Romania si nu o sarma ghimpata.
3. Imi doresc orientarea romanului catre cultura . Si automat il va face si mandru de originile lui . Caci un om cult este si mandru de el , in orice
4. Imi este rusine fata de dragostea pentru echipa mea ,deoarece am numerotat-o abia la punctul 4 . Insa nu o fac intr-o ordine anume . Visez la UN MARE FCD !!!!!!!!!!!!!!!!
5. Visez sa traiesc iarasi marea bucurie de a-i vedea fericiti pe "ai mei" . Caci unul din lucrurile frumoase este sa-i vezi pe cei ca tine fericiti .
6. Doresc sa nu fiu lasat singur . Doresc ca dupa fiecare rana care doare , sa punem cu totii armuri pe piepturile noastre .
7.Imi doresc o Romanie asupra careia sa vegheze spiritul crestin ortodox .
8.Visez la un mare lucru . Ca majoritatea oamenilor sa nu-si mai doreasca masini si lucruri de genul , sa nu mai saliveze dupa bunurile altora facute cu maini murdare .
9. Aspir la un ideal de a merge numai pe caile indicate de onoare si sa las altora caile infamiei . Si sa pot lupta pentru aceasta . Prefer sa cad pe drumul onoarei decat sa inving printr-o infamie.
10. Doresc sa-mi onorez visele

HRISTOS S-A INALTAT !!!

Niciun comentariu: