marți, 19 mai 2009

Cu adevarat ii pasa...




Un suporter tulcean imobilizat in scaun cu rotile nu lipseste de la niciun meci al Deltei Tulcea de acasa si merge pe bani proprii la majoritatea meciurilor din deplasare ale echipei favorite.

La meciul dintre Cetatea si Delta Tulcea disputat sambata pe Stadionul ‘Areni’ si incheiat cu scorul de 3-1, formatia vizitatoare a fost sustinuta de un grup de 9 persoane, majoritatea studenti tulceni veniti din Bucuresti, Tulcea sau Iasi.

Printre acestia s-a aflat si Stefan Cezar, un tanar de 23 de ani imobilizat in scaun cu rotile. Desi a fost ca orice om normal, in urma cu 5 ani nenorocirea a facut sa isi rupa coloana cand a mers la Dunare cu niste prieteni si a vrut sa sara in apa cu capul inainte, dar apa era prea mica.

Cezar este membru cu state vechi in galeria Deltei, de 3 ani activand in brigada TLHC. Asta inseamna ca de trei ani incoace, tanarul cu handicap locomotor este nelipsit de la meciurile Deltei Tulcea de acasa si merge chiar si in deplasari pe bani proprii. Dupa cum ne-a zis chiar el, Cezar a facut peste 25 de deplasari, toate din banii sai, care la un calcul simplu ar insuma peste zece de mii de kilometri parcursi dupa echipa favorita. O singura deplasare il face sa scoata din buzunar minim 200 de lei.

La alte echipe precum Steaua Bucuresti, suporterii aflati intr-o situatie asemanatoare urmaresc meciurile de langa teren. Cezar prefera insa sa ramana in tribune, alaturi de prietenii sai: “Nici nu m-am gandit sa cer vreodata sa vad meciul de langa teren. Locul meu e in peluza alaturi de baieti si n-am de gand sa plec vreodata de aici “.>Fotbalul modern a facut ca tot mai putini spectatori sa umple stadioanele din Romania. Intensa mediatizare a doar catorva echipe cu diverse relatii in sferele inalte plus televizarea a tot mai multor meciuri a facut ca suporterul de rand sa prefere fotoliul confortabil de acasa in detrimentul betonului din tribunele stadionului, sau sa sustina o echipa pe care o vede doar la televizor si sa lase deoparte echipa orasului natal.

Stefan Cezar este un exemplu concret al faptului ca sportul ii face pe oameni sa isi depaseasca limitele si sa isi duca pasiunea pana la cote de neinteles pentru unii.

Mihai Boicu - Gazeta SV

Niciun comentariu: